mandag 30. januar 2012

Ny øyelysing ( ECVO )


Vi har vært hos spesialist Ellen Bjerkås på veterinærhøyskolen i dag for å øyelyse tassen. ( Var på tide med en ny sjekk )
Grad 1 phtvl/phpv vet vi jo at han har, men det er ikke noe som blir verre og øynene hans er friske for det. ( De som har grad 1 kan også gå i avl så lenge de parres med  øyelyst fri. )
Ellen var veldig nøye i undersøkingen, og veldig hyggelig. Hun kikket spesielt etter sykdommer som katarakt, etc. som hun nevnte det hadde blitt påvist hos pinschere bl.a. i Finland. ( Jeg er jo selv også klar over dette, men fint å være hos en øyelyser med mye kunnskap, som er tilknyttet rasen vi har )
Sett bort ifra bokstavsykdommen kunne hun opplyse at tassen hadde flotte friske øyne uten noen tegn til ulumskheter , jippiiii :D
Stretto var superflink hos Ellen i dag, alle apparatene og testene som skulle oppi øynene hans tok han med slående ro.  ( Sist gang vi øyelyste var vi hos Ernst Otto, og da var Stretto full av dop etter HD og AD røntgen så da var alt greit, haha :D ) Kan jo også nevne at den siste 1,5 uken har vi dryppet saltvannsløsning i øyet hans så det ikke skulle være så uvant at folk plutselig skulle "plukke"  i øynene hans. Tenkte at det ihvertfall ikke kunne skade at vi gjorde det :-)

Så nå puster vi lettet ut etter ny øyelysing, like spennende hver gang det ;)

What uup ? :D


6 kommentarer:

 1. GREIT! GRATTIS! Vad kul att höra att allt är bra med fina Strettisens ögon. Och vilken härligt bild :)

  SvarSlett
 2. Takk Lena o Thomas :D Ja, alltid flott å vite at ting er i orden :)

  SvarSlett
 3. Hihihi, for et herlig bilde! :D

  Bra at øynene til gutten så fine ut. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, vi er veldig glad for det :D

   Slett
 4. Gratulerer gode resultater ;-)
  Kult bilde

  SvarSlett