fredag 26. august 2011

" Backa, backa "

På rallyen i går begynte vi med noe som er helt nytt for oss, nemlig å "rygge". Både det å rygge ved siden av en mens man går, en slags "fot" bakover kan man vel kalle det. Og at hunden skal rygge fra deg, mens den står vendt mot deg uten at du beveger deg.
Prøvd å begynne innlæringen av dette her hjemme, men jeg har ikke skjønt stort av hvordan man skal få lært det inn så fint å få litt instruksjon. Og ikke minst instruksjon på timing av belønning. Merete ( instruktør ) fortalte om to metoder, hvorav den ene hadde en hjelper som måtte læres vekk senere og en uten. ( Hjelperen her var at man beveger seg for at hunden skal bevege seg bakover. ) Uten hjelper bestod av å holde hendene lukket og vente på at hunden beveger ett av bakbena og belønne. ( Tilbyr adferd ) Tålmodighetsprøve, og  noe som kan ta lang tid å øve inn, men en fin metode. På "rygge ved siden av" kan man stille hunden inntil en bil, slik at det blir lettere å for hunden å tilby den atferden vi ønsker. Man belønner også her når hunden beveger et eller begge bakbena. På begge øvelser prøver man å kaste godbiten bakover mellom bena, slik at hunden fortsetter bevegelsen "å rygge". Store deler av treningen gikk med til dette, men ble også to små baner på slutten uten øving av enkeltmomenter. Siden Stretto syns denne rygge-innlæringen var ganske så kjedelig, les: ikke forstod stort, hadde han ikke fått optimalt oppdriv til å gå bane. Men tror vi gikk den ene uten feil for det, bare litt sakte ;D Har en videosnutt av den, men ikke fått lastet inn enda. Mulig i morgen..
Men ikke helt ferdig med ryggingen enda. Når det kom til det å rygge langs siden, så jeg at både jeg og hånden min blir som på utstillings-ståen, og da skal han jo stå stille som en påle. Og har ikke spesielt lyst til at han skal begynne å tilby diverse av atferd mens vi er i ringen. Han hadde sikkert klart å skille disse på sikt, men siden denne øvelsen kan ta lang tid å øve inn velger jeg å gå for den med hjelper allikevel. Da står jeg og beveger meg helt annerledes. Så får vi heller trene bort at jeg beveger meg senere. Får tørke støv av klikkeren på denne, så blir det sikkert bra :D
Lagt litt korte matmotivasjonsspor tidligere denne uken ( 20-30m lange ) og et litt lenger et i dag med godbiter litt her og der som Stretto og Martin kunne gå. Stretto markerte veldig fint på sårleiet i sporet i dag. Det er jo ikke noe vi har øvet på, han har gjort det av seg selv siden de dukket opp, positivt å se at han fortsetter med det :) Kunne vært bittelitt mer spornøye, men jobber jo alla pinscherstyle, så slik er det :) I morgen er det lørdag og vi har ingenting på programmet, litt deilig. En fullpakket søndag da, skal opp halv syv.. Forteller sikkert mer om den siden :-) Legger ved noen bilder fra mandagens utstillingstrening :


Løper i ringen

Løper litt til..
Viktig å smile til fotografen også, og miste all holdning, haha ;)

Måtte le litt når jeg så dette bildet av mens vi venter, syns vi har litt lik benstilling :D
Myser i kveldssolen, vakre gutten..


God helg :)

1 kommentar:

  1. Flinke dere er :)
    Blir spennende å se film etterhvert.

    SvarSlett