søndag 17. juni 2012

Orinær blodsporprøve 16/6 - Årnes

Martin og Stretto var på ordinær blodspor prøve i Årnes går.
28 hunder påmeldt, 6 med 1.premie, og Stretto var en av de, jippiiii!! Er så stolt av gutta mine at jeg kan sprekke :)) (Over halvparten av ekvipasjene påmeldt nullet i dag, mulig regnet før og imens prøven ble akkurat for mye. Litt regn er jo alltids positivt når man går spor.)

Jeg fikk som vanlig lov til å gå bak dommeren mens de gikk spor, det er så spennende det!
Men ble jo også litt paff etter 50m når jeg så at Martin ikke hadde satt på selen ordentlig, den var skikkelig halv tolv med en pote inni på feil side, litt av et syn, hihi :) (Martin så det han også, men tenkte at det går vel bra :P)
Tassen markerte sårleie, (uten at en viss fører la merke til det;)), fikk kryssende elgspor, utarbeidet det i ca.15m, før helt på egen hånd gå tilbake til blodsporet, flink! Tok oppholdene bra, en liten "snarvei" på en vinkel (ikke fullt så bra), og markerte sporslutt, kjempebra! (Den siste biten har han tidligere hatt en tendens til å spasere rett forbi, såfremt det ikke er no godis der. Men i går ble han stående og vente på godis fra fatter´n, så tydelig at han har skjønt det. Håper ihvertfall det :) )
Regn og torden opplevde de også mens de gikk, og fikk til slutt en kjempefin kritikk.
Velfortjent syns jeg, har jo opplevd at ting ikke klaffer også :)

Martin og Stretto har gått en sporprøve tidligere i år, hvor jeg syns tassen faktisk gikk bittelitt renere. Men 50m fra sporslutt kom de til et sagflisområde med vinkel og opphold. Dette var en skikkelig varm dag, og nesa til tassen var helt gul av pollen. Det ble litt mye for han, men klarte etter 10min å finne igjen blodet, men dette jekket selvsagt premieringen ned et par hakk, noe som det også skal gjøre. Men at de kan jobbe disse pinscherne, det er sikkert og visst!

Har ikke noen nyere bilde fra spor, men dette er vel fra en av de første sporene tassen gikk. (Intet innlegg uten bilder vettu;) Anbefaler forøvrig ikke slik gummiert sporline som på bildet! :D Det ble med den ene gangen, setter seg fast rundt alt i skogen, mye bedre med glatt gummiline.

Et bilde fra den ene gangen han syns skank var bra nok som belønning, nå er det godis som gjelder :D 


Må innrømme at det er veldig deilig å ha unnagjort den ordinære sporprøven.
For å få et evenuelt viltsporchampionat må man ha 3 1.premier, og en av disse må være fra ordinær prøve. De resterende to kan være fra bevegelige prøver. Ordinære prøver er med representant fra NKK, og settes ikke opp like ofte som bevegelige. Skal prøve å melde opp til en bevegelig prøve før vi reiser på lang sommerferie, men spørs om vi rekker. Men at vi kommer til å gå blodspor denne sesongen og kanskje neste, det er sikkert. Da går vi over på ferskspor, og skal prøve å få tassen til å bli godkjent ettersøkshund. Mye moro i vente forhåpentligvis :)

11 kommentarer:

 1. Wohoo! Gratulerer så mye! :D Flinke strettisgutten! og flinke Martin også selvsag ;P Blodspor er gøy! Bare kjedelig at alle kurs og prøver er langt uti gokk (for oss som ikke har bil vel og merke) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:D Det er ikke lett uten bil, nei. Vi hadde det ikke før, og behovet for det kom etterhvert med Stretto, var jo plutselig så mye man ville farte rundt på hele tiden :)
   Får håpe det kommer et kurs i Oslotraktene som man kan komme seg til med offentlig kommunikasjon i løpet av høsten :)

   Slett
  2. Ja, håper det! :) Tipper jeg kjøper meg bil neste høst, tror ikke jeg klarer meg uten lenger enn det, hehe! Men gratulerer igjen, viltsporchampionatet er nok rett rundt hjørnet! :D

   Slett
 2. STOOOORT GRATTIS!!!
  Ni är så duktiga! Kul att ni båda får visa era färdigheter med er fina kille :)
  nu väntar vi på nästa spännande nyhet :)
  Ha en skön sommar!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tuuusen takk Lena, hyggelig dere følger med oss <3
   Ha en flott sommer dere også :-)

   Slett
 3. Gratulerer! Så gøy :D Flinke gutter du har ;) Har lyst til å gå spor jeg også, men tida strekker ikke helt til enda gitt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Men dere er jo så rå på ag-banen da, det krever jo mye mer trening, så det skjønner jeg godt. Man skulle hatt tid til mye mer hundeaktiviteter for det er jo så moro! :D

   Slett
 4. Gratulerer! Tipper du er stolt av begge de flinke guttene dine :) Trener litt blodspor med Nadira jeg også (er fortsatt bare i startfasen, da :p) og at pinsherene kan jobbe og er gode på nesearbeid er det ingen tvil om! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, så moro at dere har begynt med blodspor også :) Ja den type arbeid passer helt supert for de:D

   Slett
 5. ..have been most awesome again and not bragging to me?? Biggest congrats, fine Stretto & Martin!!! :)

  -Karo

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, have I not been bragging about this, that does not sound like me :P Thank you Karo, this was so much fun, so proud of both my boys :))

   Slett