tirsdag 24. juli 2012

"Championnat de France", Metz


I forbindelse med sommerturen vår, skulle vi på en internasjonal hundeutstilling i Metz, Frankrike, kalt "Championnat de France". Om jeg har skjønt reglementet riktig må man ha fire cert i Frankrike for å bli champion, og et av de må være tatt på denne utstillingen. Så det var ikke akkurat noen ny tittel vi var på jakt etter, men moro å få med seg en av Frankrikes største hundeutstillinger.
Vi var ute i "god", Stretto var første hund i sin ring, og vi var på plass 20min før. En hyggelig fransk dommer, og heldigvis en ringsekretær som snakket delvis engelsk. Stretto ble målt igjen, jeg setter alltid pris på når målestaven blir tatt frem på utstilling, det viser jo at de tar høydenivået på raser seriøst. Men nå tror jeg også mange dommere har et godt øye for dette, uten å måtte benytte seg av målestav. Under kritkkskrivingen hørte jeg litt excellent og excellent, og jommen endte ikke tassen opp med cert og cacib, woohoo!! :)
(Jeg aner ikke hva som står på kritikken, den er håndskrevet på fransk.)

BIR utvelgelsen foregikk i en annen ring, hos en annen dommer. (En eldre tysk herremann.) Og han viste seg å være helt usmakelig, og kjeftet høylydt på meg for å gi Stretto godbit på feil tidspunkt, og litt annet rart..  Kan vel saktens si at det var den minst hyggelige utstillingen jeg har vært på takket være han, ukult:( Jeg kommer ikke til å stille for han igjen, og det er jo uavhengig av premiering, for den var jo heldigvis grei..

Tenkte vi skulle få med oss en sløyfe hjem, men de hadde ikke sløyfer. Man fikk en liten "medalje", som man ikke kan feste på noe, 8-)..Det ble heller ingen bilder fra ringen, det ble bare feil vinkler for fotografen uansett.. Ringene og hallen var forøvrig stor og fin ellers, så det var veldig fint å løpe i ringene der:) Og fikk masse hyggelige tilbakemeldinger på tassen også utenom ringene, og det er jo alltid stas:D Stretto fikk forøvrig mange hyggelige tilbakemeldinger ellers på ferien vår også, men mer om det siden ;D Så får tiden vise når/om vi reiser tilbake til Frankrike for jakten på flere cert! :D

7 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye med flott premiering, men så utrolig kjipt at opplevelsen ble ødelagt av en duste-dommer!
  Gleder meg til å se flere bilder fra ferien deres! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, skal se om det ikke dukker opp et nytt blogginnlegg i løpet av helgen med litt bilder ;)

   Slett
 2. Gratulerer igjen, med flott resultat fra Frankrike! :D Tipper det blir flere ferieturer til Frankrike nå, må jo nesten det ;) Kjedelig å møte på en surpromp av en dommer da :-/ Gleder meg også til bilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja må nesten det nå;D Får se om man ikke finner seg en dobbeltutstilling man kan dra på :)

   Slett
 3. Gratulerer med flott resultat! Du får si ifra hvis du trenger hjelp med oversetting av kritikken, jeg kan iallefall prøve ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det hadde vært flott :) Skal se om jeg ikke finner den i løpet av helgen, jeg kan jo bare scanne og sende deg den :D

   Slett